Home / Nieruchomości / Mieli bycie w bliźniaku, trzy kroki do czynności również do nauk

Mieli bycie w bliźniaku, trzy kroki do czynności również do nauk

Reklama: Domy Bydgoszcz

Mieli miejsce w bliźniaku, trzy kroki do czynności także do grup, sklep na wyciągnięcie dłoni i prestiż rośnięcia w drinkiem z popularniejszych polskich miast, w warszawy Wielkopolski – Poznaniu. Wybrali jednak mieszkanie w prostym domu pod lasem. Na dodatek, żeby w nim zamieszkać, najpierw wymagali go sobie zbudować. 

Odnalazło się wielu kandydatach do zamieszkania w prawdziwym mieście w zachodniej strony swego świecie. Z wielką sumą miejsc pracy, łatwym dostępem do metod i lekarzy, z całą miejską infrastrukturą, a do ostatniego stosunkowo blisko Berlina również własnych nowoczesnych aglomeracji tej strony Europy I jeśli damy do ostatniego trwanie wyposażone w zakładu w zabudowie bliźniaczej – rodziło się, że wystarczy wygodnie się umeblować i dostać w szczęśliwy „letarg”, pracując, wychowując dzieci, słowem – prowadząc spokojne życie własne i zajmując się spośród obecnego, co obecnie się osiągnęło. Jednak naszym szefom było kilkoro, choć jednocześnie doceniali swój apartament w siedzibie Wielkopolski, gdzie mogli szybko czerpać ze ludzi uroków miejskiego życia. Jednak swoje szczęście wiązali z byciem z dala od tego każdego, za to niemal pól, lasów – w siedzibie dobrze z centrum. Wiejski dom pod miastem – oto, czego potrzebowaliby najbardziej.

 

Dlaczego nasi gospodarze zawarliście na jeden czas zwolnić ze świętego spokoju, przedstawić swoje obecne życie na górze i zacząć budowę nowego, wiejskiego domu? Ano między innymi dlatego, że obowiązywanie w centrum ma, oprócz plusów i sporo minusów. Poza tym, zamontowany w pobliżu lotniska dom-bliźniak, stworzony w ubiegłej epoce, powoli przestawał pasować do niedawnych czasów. Podzielony na krótkie mieszkania, był niefunkcjonalny, źle wykończony, odchodzący od tych standardów zarówno pod względem użytkowym, kiedy i estetycznym. A ponieważ rodzinie od dłuższego okresu marzyła się ucieczka od hałasu i chaosu miasta, opinia o tworzeniu nowej rodzinnej siedziby przyszła bardzo łatwo. Wybierali być kiedy przy natury, zajmować się widokiem przyrody oraz czerpać z uroków przydomowego ogrodu, który posiadał naturalne przedłużenie wnętrz. 

Małżeństwo z dwójką małych dzieci, z ogromnym przekonaniem co do potrzebie podjętej uchwały o wyprowadzce z dotychczasowego lokum przy ruchliwej, dosyć głośnej ulicy Zrozumienia także z założeniem stworzenia dla siebie domu bliższego naturze, odważnie rozpoczęło życiową rewolucję od szukania idealnej działki. Szczęśliwie, poszukiwania zakończyły się szybkim sukcesem. W małej długości od centrum znaleźli posesję porośniętą co najmniej dwudziestoletnimi drzewami. Natomiast wtedy dokładnie uroda dojrzałej zieleni ułatwiłaby im w niedalekim podjęciu decyzji. Kupiona przez inwestorów parcela stanowi część miasta, w którym część domów wykonano w poprzednim pięcioleciu. Raz był tu las i miejsca uprawne, podzielone z okresem na działki budowlane, kupowane przez gości z centra. Ta działalność inwestycyjna nie jest dalej zakończona. Posesja naszych gospodarzy graniczy z długim polem kukurydzy, jakie w niewielkim czasie i zamieni się w działkę budowlaną. Są obecnie bowiem kolejni inwestorzy, którzy fascynują się tą znaną stroną i chcą pobudować tu nasze domy.

Wiejski ród z użytkowym poddaszem dla wielopokoleniowej rodziny

Główne założenie architekta, który podjął się stworzenia projektu, polegało na zbudowaniu trzypokoleniowego domu, z wkomponowanym w głowę budynku samodzielnym domem (o powierzchni 45 metrów kwadratowych) przeznaczonym dla dziadków, jacy w perspektywy zamieszkają z inwestorami. Ze względu na starszych ludzi, drinkom z architektonicznych priorytetów było założenie domu bez żadnych zbędnych różnic poziomów, takiego, w którym bez trudności przesuwać się będą osoby mniej aktywne ruchowo.

W konsekwencji, powstał lokal o niskiej bryle, zaplanowany na rzucie dopuszczonym do domu, z poddaszem mieszkalnym, niepodpiwniczony, kryty dwuspadowym dachem. Na odpowiednio dobraną, wysmakowaną kolorystykę budynku kładzie się grafitowa stolarka okienna, kontrastująca z wysokim kolorem tynku i wstawkami z cegły. Duże okna w części pomieszczeń pozwalają bawić się widokiem leśnego krajobrazu, z którym dom stanowi nierozerwalną całość. Właścicielom bardzo chciałoby na doprowadzeniu tego kontekstu w budowaniu budynku. Podkreślają, że leśny ogród nie tylko umożliwia im dobre wrażenia estetyczne, ale i motywuje do wypraw na grzyby i jagody, które w strefie zachodzą w imponującej obfitości.

Bezpośredni związek z ogrodem zapewnia też taras usytuowany razem z założeniami na okresie gruntu, będący rodzaj wykuszu osłoniętego fragmentem dachu, wspartego na czworobocznym filarze. Tutaj, przy dużym stole, mieszkańcy domu robią się na posiłki, wypoczywają, przyjmują ludzi i przyjaciół. Takie usytuowanie tarasu pozwala czerpać z jego uroków w miesiącach wczesnowiosennych, letnich oraz jesiennych. W większości pomieszczeń zainstalowano bardzo poważne okna, co czyni, że wnętrze budynku wypełniają powietrze i światło. Daje to razem mieszkańcom podziwianie urody otaczającego wiejski dom krajobrazu.

Główne wprowadzenie do budynku prowadzi do szerokiego holu, sąsiadującego z garażem (na dwa samochody). Na przedłużeniu holu zaprojektowano schody idące na poddasze mieszkalne, za jakimi wybiera się pomieszczenie techniczne. Przestrzeń korytarza komunikuje się bezpośrednio z usytuowanym po jego odpowiedniej stronie rozległym salonem-jadalnią. Kształtująca się na niego potrzebna kuchnia sąsiaduje ze spiżarnią. Z pokoju dziennego prowadzi bezpośrednie wpisanie na taras, który posiada nierozerwalną połowa tego pomieszczenia, naturalne przedłużenie przestrzeni wnętrza. W kuchni warto zwrócić opinię na funkcjonalne usytuowanie zmywarki do naczyń, która została zaprojektowana tak, żebym jej najmniejsza krawędź znalazła się około 40 cm nad posadzką, co daje na korzystanie jej bez schylania się. Także usytuowanie spiżarni i kuchni względem garażu nie jest przypadkowe – wypakowujemy zakupy z samochodu i prosimy je bezpośrednio do spiżarni lub kuchni. Na piętrze zaprojektowano sypialnię inwestorów, zintegrowaną z garderobą i łazienką, dwa pokoje dziecięce z łazienką, pokój gościnny, biuro, a ponadto pralnio-suszarnię.

W faz domu znajdującej się na przedłużeniu garażu, zaprojektowano miejsce dla rodziców. Osobne wejście realizuje przez wiatrołap do sieni, na efekcie której dano łazienkę. Z sieni na prawda wchodzi się do kuchni, na lewo zaś – do dwóch pokojów; drink z nich wolno przeznaczyć na salonik. Takie usytuowanie apartamentu najstarszych członków rodziny dostarcza jego mieszkańcom pełną niezależność. Mogą tu dowolnie być moment we prywatnym gronie, i jak zapragną towarzystwa pozostałych mieszkańców – wystarczy, że przejdą się wzdłuż ściany garażu, żeby przez pierwsze wejście znaleźć się w perspektywie domu przylegającej do dzieci.

Każde pomieszczenia właściciele urządzili tak, jak lubią, a przy tymże szczególnie dobrze. Zgromadzone przez nich meble i przedmioty harmonijnie zapisują się w wykonane światłem pomieszczenie i podkreślają przestrzenność pomieszczeń domu. Wrażeniu przestrzeni sprzyja i ograniczona gama kolorów. Warto podkreślić, że dużo elementów wyposażenia salonu wykonano ręcznie, z zdrowego drewna. Jego dostępna barwa korzystnie kontrastuje z szarością materiału pokrywającego kanapy w salonie. – Jesteśmy niezwykle zadowoleni – podkreślają gospodarze, i zdecydowanie im zaufać zaraz po chwili istnienia w ich doskonałym wiejskim domu.

About admin

Check Also

W ruchu zeszłego roku dano do celu ponad 80 tys. nowych mieszkań

Reklama: Mieszkania na sprzedaż Bydgoszcz W toku ubiegłego roku oddano do celu ponad 80 tys. …